Diós kocka
forrás: saját készítés,66 KARÁCSONYI ÉDESSÉG LAJOS MARI
SZAKÁCSKÖNYVEMBŐL [!]
Nyomtatás
További képek a sütiről:
Én is
megsütöttem Eddig megsütötte: 1
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte:
7
|
Hozzávalók
-
20 dkg étcsokoládé
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
6 db tojás
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg durvára darált dió
10 dkg darált dió
1 kiskanál fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg - A tetejére
2 dl baracklekvár
10 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
2 ek. étolaj
Elkészítés
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a lisztet a darált és durvára vágott dióval, sütőporral, fahéjjal összekeverjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, a tojássárgákkal és az olvasztott, de kihűlt csokoládéval. Amikor habos, láthatóan kivilágosodó krémet kapunk, belekeverjük a sütőporos lisztes, diós keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe (25x39 cm-es) simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve azonnal megkenjük a felmelegített baracklekvárral. A csokikat vízgőz felett, olajjal elkeverve felolvasztjuk. Először a barna csokival kenjük le a sütemény tetejét, majd 3 cm távolságra, hosszanti irányban fehér csokit csíkban folyatunk egy kanál segítségével a barna csokira. Egy kés hegyével a fehér csokit jobbra-balra húzogatjuk és így alakul ki a tetején a cirádás felület. Késsel bejelöljük a félig dermedt csokibevonaton a szeletek helyét. Megjegyzés: én csak sima étcsokis mázzal vonom be.Tippek
Aki szereti 1 tk őrölt gyömbért is tehet a tésztába.A sütemény 2 hétig eláll,dobozba csomagolva.
1 megjegyzés:
Megjegyzés küldése