2013. január 6., vasárnap

Diós kocka


Diós kocka

forrás: saját készítés,66 KARÁCSONYI ÉDESSÉG LAJOS MARI SZAKÁCSKÖNYVEMBŐL [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Diós kocka
forrás: saját
További képek a sütiről:
 
  • saját
 
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 1
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 7
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé
    25 dkg Rama
    20 dkg porcukor
    6 db tojás
    10 dkg liszt
    1 teáskanál sütőpor
    10 dkg durvára darált dió
    10 dkg darált dió
    1 kiskanál fahéj
    fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • A tetejére 2 dl baracklekvár
    10 dkg étcsokoládé
    5 dkg fehér csokoládé
    2 ek. étolaj

Elkészítés

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a lisztet a darált és durvára vágott dióval, sütőporral, fahéjjal összekeverjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, a tojássárgákkal és az olvasztott, de kihűlt csokoládéval. Amikor habos, láthatóan kivilágosodó krémet kapunk, belekeverjük a sütőporos lisztes, diós keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe (25x39 cm-es) simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve azonnal megkenjük a felmelegített baracklekvárral. A csokikat vízgőz felett, olajjal elkeverve felolvasztjuk. Először a barna csokival kenjük le a sütemény tetejét, majd 3 cm távolságra, hosszanti irányban fehér csokit csíkban folyatunk egy kanál segítségével a barna csokira. Egy kés hegyével a fehér csokit jobbra-balra húzogatjuk és így alakul ki a tetején a cirádás felület. Késsel bejelöljük a félig dermedt csokibevonaton a szeletek helyét. 
Megjegyzés: én csak sima étcsokis mázzal vonom be.

Tippek

Aki szereti 1 tk őrölt gyömbért is tehet a tésztába.
A sütemény 2 hétig eláll,dobozba csomagolva.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.