2014. december 17., szerda

Tojáslikőr

B-nél ipari mennyiségben toltuk, én csak az alábbi recept kétszeresét követtem el:






Hozzávalók (emlékeim szerint, bár lehet, hogy kicsit átköltöttem):
- fél liter tej
- hat tojás sárgája (természetesen alaposan lemosott tojásból)
- 30 dkg porcukor
- egy csomag vaníliás cukor
- egy rúd vanília
- 3 dl fehér rum
- 2,5 dl barna rum

A tejet felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tojássárgáját kikeverjük alaposan a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk folyamatosan kevergetve a tejet, majd belelöttyintjük a rumot. Üvegekbe töltjük, és üvegenként kb. 5 centi, felhasított vaníliarudat teszünk.
Hűtőben érleljük egy darabig, nem árt naponta egyszer fejre- majd visszafordítani az üveget, hogy picit keveredjen benne a cucc.

Nincsenek megjegyzések: