2014. november 19., szerda

Harcsapaprikás túróscsuszával



A csirkepaprikás sikerén felbuzdulva megcéloztam a Vásárcsarnokot, nagyon finom harcsafilét kaptam, ebből pedig szintén remek harcsapaprikás köretet lehetett készíteni (ezúttal nem saját készítésű, hanem készen vett kovászos uborkához).

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg harcsafilé (4 szelet)
  • bors
  • pirospaprika
  • liszt az elősütéshez és a habaráshoz
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csuszatészta vagy fodros nagykocka
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg túró

Elkészítés:

1. Aprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is.

2. A tésztát főzzük meg al dente (nem főzzük szét, hanem fogroppanósra, általában 20 percig főzik a tésztát a háziasszonyok, de ezt 5-10 perces műveletre redukáljuk le folyamatos kóstolással, ez tésztától függ).

3. A füstölt szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük.

4. A halat besózzuk, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.

5. A halat kivesszük, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk (20-25 perc). A pörköltalap készítéséhez lásd még: csirkepaprikás.

6. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisült pörcét.

7. A halszeleteket kiemeljük óvatosan a pörköltszaftból, majd tejfölösen behabarjuk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (5 perc).

8. Ízlésesen tálaljuk. Forrón, azonnal.
 

 

Nincsenek megjegyzések: