A csirkepaprikás sikerén felbuzdulva megcéloztam a Vásárcsarnokot, nagyon finom harcsafilét kaptam, ebből pedig szintén remek harcsapaprikás köretet lehetett készíteni (ezúttal nem saját készítésű, hanem készen vett kovászos uborkához).
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 dkg harcsafilé (4 szelet)
- só
- bors
- pirospaprika
- liszt az elősütéshez és a habaráshoz
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg csuszatészta vagy fodros nagykocka
- 20 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg túró
Elkészítés:
1. Aprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is.
2. A tésztát főzzük meg al dente (nem főzzük szét, hanem fogroppanósra, általában 20 percig főzik a tésztát a háziasszonyok, de ezt 5-10 perces műveletre redukáljuk le folyamatos kóstolással, ez tésztától függ).
3. A füstölt szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük.
4. A halat besózzuk, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.
5. A halat kivesszük, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk (20-25 perc). A pörköltalap készítéséhez lásd még: csirkepaprikás.
6. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisült pörcét.
7. A halszeleteket kiemeljük óvatosan a pörköltszaftból, majd tejfölösen behabarjuk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (5 perc).
8. Ízlésesen tálaljuk. Forrón, azonnal.
2. A tésztát főzzük meg al dente (nem főzzük szét, hanem fogroppanósra, általában 20 percig főzik a tésztát a háziasszonyok, de ezt 5-10 perces műveletre redukáljuk le folyamatos kóstolással, ez tésztától függ).
3. A füstölt szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük.
4. A halat besózzuk, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.
5. A halat kivesszük, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk (20-25 perc). A pörköltalap készítéséhez lásd még: csirkepaprikás.
6. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisült pörcét.
7. A halszeleteket kiemeljük óvatosan a pörköltszaftból, majd tejfölösen behabarjuk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (5 perc).
8. Ízlésesen tálaljuk. Forrón, azonnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése