Gerbeaud recept
A tésztához:
• 60 dkg liszt
• 25 dkg vaj
• 10 dkg cukor
• 2 tojássárgája
• 3 evőkanál tejföl (nekem kicsit többet vett fel)
• 2 dkg élesztő
A töltelékhez: (nem mértem az összetevőket csak jó gazdagon megkentem, megszórtam)
• 25 dkg sárgabaracklekvár (3/4 ubis üveg lekvár)
• 35 dkg darált dió
• 20 dkg porcukor
A bevonathoz:
• 4 evőkanál kakaó
• 4 evőkanál cukor
• 5 dkg vaj
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk, és legalább fél óráig pihenni hagyjuk.
Ezután kinyújtjuk a tésztákat, majd egy kikent tepsibe az első tésztát beletesszük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és cukorral. Erre jön a következő tészta és a töltelék, amíg el nem fogy a tészta.
A tetejét villával megszurkáljuk, és a sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. (nálam 35 percet sült hőlégkeverésen)
A vajat felolvasszuk, belekeverjük a kakaóport és a cukrot (én néha teszek bele még tejszínt, hogy krémesebb legyen) majd a kicsit kihűlt süteményt beborítjuk vele.
Ha teljesen kihűlt, már szeletelhetjük is – szerintem melegen is nagyon finom, csak éles kés kell hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése