Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- csipetnyi só
- feketeribizli lekvár leturmixolva
- 20 dkg étcsoki
A lisztet elkeverjük a dióval, a porcukorral és
a csipet sóval. Hozzáadjuk a puha vajat és a
tojássárgákat. Gyorsan összegyúrjuk. Ha összeállt
hűtőbe tesszük, min. 1 órára, de szerencsésebb
előző este begyúrni, mert könnyebb lesz vele a
munka.
A tésztát lisztezett deszkán 3-4mm vastagságúra
nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle. 180 fokos
sütőben világosra sütjük őket. Hűlés után lekvárral
összeragasztjuk, majd olvasztott csokival bevonjuk
őket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ez olyan "igazi" finom lesz? Mert akkor megsütöm! Az eddigi próbálkozásaim nem sikerültek túl jól, pedig ez az egyik kedvenc sütim.
Ezt bátran ajánlom!!!
Megjegyzés küldése