2011. január 27., csütörtök

MMK krém




Hozzávalók:

- maradék mézeskalács
- egy csomag pudingpor
- fél liter tej
- 3 ek. cukor
- 25 dkg tehéntúró
- kis akácméz
- rum
- narancslé
- mandarin és tortadara a díszítéshez

A maradék mézeskalácsot morzsásra törjük, kis tálka aljára tesszük. Meglocsoljuk pár csepp narancslével (igazi!), ízlés szerinti mennyiségű rummal, és egy kis mézet is teszünk rá.

Megfőzzük a vaníliapudingot a cukorral, majd belekeverjük a túrót. Ezt a krémet rápakoljuk a mézeskalácsra, majd a tetejét díszítjük mandarinnal, tortadarával, vagy bármivel, ami szimpatikus. Szerintem tuti módja a maradék mézeskalács felhasználásának.

a recept eredetije:

Nincsenek megjegyzések: