A tésztához fél kiló liszt, egy deci langyos tej, 2 e.k. olivaolaj, kockacukor, kis só, 20 gramm élesztő, pici víz, két-három(-négy, mérettől függ) héjában főtt krumpli.
A langyos tejben a cukros élesztőt megfuttatni kicsit, majd a fél kilós lisztkupacba fúrt likba – kráter a Strombolin – belefolyatni. Annyi lisztet keverek az élesztős tejhez, hogy ragacsos, lágy tészta legyen a kráter közepén. Konyharuha alatt szobahőmérsékleten keleszteni fél órát egy kicsit, de nem muszáj.
Ezután belekeverjük az olivaolajat, a sót, a belenyomott krumplit, és annyi langyos vizet hozzá, hogy összeálljon az összes többi liszttel, gyúrjuk, csapkodjuk (szigorúan arra gondolva, akin bosszút állnánk) és innen még egy egész órát keleszteni.
A megkelt tésztát bele a kizsírozott-lisztezett tepsibe, jól elősütöm, és mikor majdnem kész, jöhet rá tejföl (pl. belenyomott fokhagymával), kockára vágott szalonna, hagyma, és reszelt pannónia sajt.
1 megjegyzés:
nnna vééééééégre!
Megjegyzés küldése