2010. november 13., szombat

Variációk rakott sült csirkemellre


Előző este fokhagymás tejbe beáztatjuk a csíkokra vágott, sózott csirkemellet.
Másnap a jénai tálat kibéleljük baconnel.
Erre rátesszük a kis lisztben megforgatott csirkét.
Majd ráreszelünk egy hámozott almát.
Rengeteg füstölt sajtot.
Sok tejföl megy rá. Esetleg bors.
Beborítjuk bacon-nel.

Sütőbe bele, amíg jó nem lesz.

Második variáció, a la Anikó Vilije:

ami kell hozzá:
vékony szeletekre vágott csirkemell
bacon
tejföl
sajt
tojás
fűszer,só

(egy tálba kb 2 csirkemellfilé 3 tojás 40dkg sajt 5dl tejföl egy 250g bacon volt)

felvered a tojást hozzáadod a tejfölt és a reszelt sajtot, így megkapod a "szószt"

Majd egy hőálló tálba elkezded pakolni a hozzávalókat a következők szerint: 1 réteg bacon egy réteg csirkehús majd rá a szósz megint bacon csirkehús majd szósz és így tovább.
ja és közben fűszerezz ízlés szerint, minél több a sajt illetve a bacon benne annál finomabb lesz.

Aztán lehet variálni a két receptet.

Nincsenek megjegyzések: