Hozzávalók:
10 db tojás,
30 és 18 dkg cukor,
30 dkg pirított, hámozott darált mogyoró
2 ek. liszt,
10 dkg étcsokoládé,
25 dkg vaj.
A 10 db tojás fehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a 30 dkg cukrot és ugyanannyi darált mogyorót, valamint 2 ek. lisztet, és
ehhez apránként, óvatosan, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Három hosszúkás, téglalap alakú lapot csinálunk és sütőpapíron sütjük 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt. Mikor kész, és kicsit kihűlt, a felesleges girbegurbaságokat le lehet vágni.
Töltelék: A 10 tojás sárgáját 18 dkg cukorral habosra keverünk és vízfürdő felett habzásig sűrűre főzünk. (kb. 20-30 perc.) Ha kihűlt a krém, hozzá keverünk 10 dkg olvasztott csokoládét (én többet tettem bele) és 25 dkg habosra kevert vajat. Érdemes a krémet a hűtőben pihentetni kb. egy órát, hogy ne folyjon.
Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat, és a tetejét is. Mandulával díszítjük, a közepére csoki máz kerül.
Egyszer ki fogom (talán) próbálni úgy, hogy vaj helyett tejszínhabot keverek a krémbe, bár a megszokott vajas is finom. -Jelentem, nem sikerült...vsz. más arányok kellenének, de ezentúl inkább maradok a vajas megoldásnál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése