Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg pontyfilé (vagy pl. afrikai harcsa)
- 15 dkg füstölt szalonna
- só
- 1 kg burgonya
- 2 vöröshagyma
- 4-4 zöldpaprika és paradicsom
- 4 ek. olaj
- 1 csapott ek. pirospaprika
- 1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
- 2 dl tejföl
- 1 ek. finomliszt
Elkészítés
A halfilét 4 egyforma darabra vágjuk, bőrös oldalukkal lefelé deszkára fektetjük, és húság sűrűn beirdaljuk.
A résekbe 1-1 vékony szelet szalonnát bújtatunk. Ezután a halat kissé besózzuk, félrerakjuk.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozva nem túl nagy karikákra vágjuk.
Közben a hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük. A hagymát finomra aprítjuk, a lábasban az olajon megfuttatjuk. A paprikát meg a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, a hagymára dobjuk, nagy lángon 4-5 percig pirítjuk. Megsózzuk, a pirospaprikával meghintjük, a paprikakrémmel "tüzesítjük", és a tejföllel simára kevert lisztet hozzáadjuk. 2-3 percig forraljuk.
A burgonyát egyenletesen egy tepsi közepére terítjük, a tejfölös lecsót ráöntjük, és a tűzdelt halak köré rakjuk. Előmelegített sütőben nagy lánggal (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) 15-20 percig sütjük.
Tipp: még gazdagabb és különlegesebb, ha a hagymán először 30 dkg cikkekre vágott gombát pirítunk meg, csak utána kerül bele a paprika és a paradicsom.
Forrás: Hargitai György: Az én alapszakácskönyvem
2009. november 8., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése