Hozzávalók a "mindent egybe" tésztához:
- 300 g búzaliszt
- 30 g kakaópor
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- 150 g barna cukor
- 1 tasak Bourbon vaníliás cukor
- 1/2 teáskanál só
- 4 tojás
- 300 ml semleges ízű étolaj
- 50 ml tejszín
- 200 g vagdalt dió
- 150 g darabolt csokoládé
A díszítéshez: 75 g fehér (vagy sötét) csokoládébevonó
A tésztához a lisztet a kakaóporral és a sütőporral elvegyítjük és keverőtálba szitáljuk. A barna cukrot, kristálycukrot, vaníliás cukrot, sót, tojást, olajat és tejszínt hozzáadjuk.
A hozzávalókat sima tésztává eldolgozzuk, végül a vagdalt diót és csokoládét belekeverjük.
Egy 30*40 cm-es kikent sütőlemezre sütőkeretet teszünk, a tésztát beleüntjük, és a tetejét elsimítjuk, a sütőlemezt a sütőbe helyezzük (vagy kisebb, mélyebb tepsiben sütjük fél adagból)
kb. 25 percig sütjük, majd a sütőtepsit a rácsra téve a süteményt hűlni hagyjuk. A süteményt rombusz alakban felszeleteljük. A csokoládébevonót vízfürdőben, gyenge hőfokon simára keverjük, majd teáskanállal a tésztára vékony csíkokat vagy pettyeket szórunk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése