Hozzávalók:
* 6 személyre:
* A tésztához:
* 4 tojás
* 6 dkg cukor
* 5 dkg vaj
* 1 tasak vaníliás cukor
* 30 dkg liszt
* 5 dl tej
* 1 citrom reszelt héja
* A sütéshez:
* vaj vagy olaj
* A töltelékhez:
* 10 dkg darált dióbél
* 6 dkg porcukor
* 20 dkg narancslekvár
* 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 2 ek. cukorral. A töltelékhez a darált diót összekeverjük a porcukorral.
A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját, a vajat és a maradék cukrot. Amikor habos, beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a tojáshabot lazán beleforgatjuk. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe tesszünk egy merőkanálnyi masszát (kb. 4-5 mm vastag tészalapokat kell kapnunk), megsütjük az egyik oldalát. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral. A következő palacsintás is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta. A tetejére reszelt csokoládé kerüljön. Szeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé vaníiliaöntetet vagy tejszínhabot is.
A legemlékezetesebb csúsztatott palacsinta a francia sítúrán gyártott marad, a kép is onnan származik, utolsó nap gondoltam, hogy meglepem magunkat, és a felettünk lakó bandát.
(Forrás: http://mindmegette.hu/csusztatott-palacsinta-narancslekvarral-es-dioval.recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése