2009. május 23., szombat
tejberizs
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 5 dl tej
- 2 dl víz
- 5 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
A rizst a vízben tesszük fel főni, és csak amikor a vizet magába szívta, adjuk hozzá a tejet.
Hozzáadjuk a vajat meg a vaníliás cukrot, és ha már jól felforrt, gőz fölé, vagy nagyon kis lángra tesszük lefedve. Ha a szemek teljesen megduzzadtak, a nedvesség mind elfőtt, lehet még k evés tejet aláönteni, nehogy száraz legyen (én nem szoktam). Ekkor hozzáadjuk a cukrot.
Lehet enni melegen is, hidegen is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
hát én is így csináltam, de nekem csak nem jött össze. te mennyi idő alatt készülsz el vele?
ráadásul ha szója vagy rizstejjel csinálom, még inkább esélyes, hogy elrontom, mert ott (gondolom) mások az arányok...
elég sokáig tart...majd lemérem legközelebb :)
amúgy laktózmentes tejjel ugyanolyan volt, mint a rendessel, szójatejjel nem próbáltam még
Megjegyzés küldése