2009. március 28., szombat

Kínai leves feketegombával

Hozzávalók (4 személyre):

- 1 szelet sertéshús (comb vagy lapocka)
- 1 zeller
- 1 sárgarépa
- 1 csomag metélőhagyma
- 1 nagy marék szójacsíra
- 1 fej vöröshagyma
- csipetnyi erős paprika
- fél dl olaj
- 1 marhahúsleves kocka
- 20 dkg kínai feketegomba
- 1 ek. szójaszósz
- só, bors

Elkészítés

Távolítsuk el a sertésszelet zsíros részeit és vágjuk vékony csíkokra. A vöröshagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel finomra. A sárgarépát és a zellert is tisztítsuk meg és vágjuk gyufaszálnyi csíkokra.
Egy lábosban forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg benne a sertéshúst. Sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá a vöröshagymát.
Ha a vöröshagyma már jól megfonnyadt, tegyüka fazékba a sárgarépa-és zellerdarabokat, a feketegombát és a szójacsírát. Keverjük jól össze és 2 percig erős tűzön, fedő alatt pároljuk a zöldségeket.
Most adjuk hozzá a csipetnyi erőspaprikát, a szójaszószt és a 1,5 liter vízben feloldott marhahúsleveskockát. Hagyjuk egyszer felforrni és azonnal tálaljuk. A tetejére szórjunk finomra vágott metélhagymát. Tehetünk a levesbe cérnametéltet agy kínai levestésztát is.

Nincsenek megjegyzések: