2009. március 20., péntek

Ildi Rákóczi túrósa

30 dkg liszt, 15 dkg vaj, késhegynyi szódabikarbóna, 10 dkg porcukor
Ezeket összegyúrni egy tálban.
2 tojássárgáját 1 dl tejföllel ekeverni, és ezt is belegyúrjuk a tésztába.
Kinyújtani a tésztát és egy zsírozott, lisztezett tepsit kibélelünk a tésztával.
15 percig sütni 180 fokon (félig, kicsit) előmelegített sütőben.
1 kg túrót áttörni krumplinyomóval, vagy villával, 30 dkg krisztálycukrot, 4 tojás sárgáját, 2 evőkanál grízt, 2 vaníliát hozzáadni. Jól elkeverni, rákenni a tésztára.
Sütőben kicsit szárítani - addig, hogy ne legyen folyós a túrókrém közepe (kb. 10-15 perc)
Tetejére 8 tojás fehérjét felverni 24 dkg porcukorral gőz fölött egy fém tálban, jó meleg legyen a hab, folyamatosan kell verni.
Ha jó kemény a hab, rákenni a túróra, villával be lehet csíkozni, és rózsaszínűre sütni, alacsony fokozaton, kis lángon (kb. 10 perc).
Az üres tésztával vigyázni kell, mert a többszöri sütés miatt megég a széle, inkább lassan süsd mindegyiket, vagy a nyers tésztára kend a túrókrémet, és együtt süsd.

Megjegyzésem: gondolom, nem árt neki, ha a felvert fehérje alá kenünk egy kis baracklekvárt

Nincsenek megjegyzések: