2008. október 7., kedd

Sertéskaraj pikáns mártással

Vasárnap ezt ettük Nagynénémnél. Húgom pasija nem bírta megenni, nekem viszont nagyon ízlett.

Hozzávalók (4 személyre)

- 1 evőkanál kapribogyó
- 4 szelet sertéskaraj (egyenként 20 dkg)
- 2 evőkanál olaj
- frissen őrölt bors
- só
- 4 evőkanál vágott hagyma
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál méz
- 2,5 dl tejszín
- 1 evőkanál apróra vágott savanyú bébikukorica
- 2 teáskanál vágott tárkony
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál mustármag

A kapribogyót vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A karajt szárazra töröljük, és forró olajon mindkét oldalán aranybarnára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és kis lángon 10-12 percig sütjük-pároljuk. A serpenyőből kivéve melegen tartjuk.
A zsiradékban 2-3 perc alatt üvegesre pároljuk a hagymát, majd ecettel és mézzel elkeverjük. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és összefőzzük. Belekeverjük a savanyú kukoricát, 1 teáskanál tárkonylevelet, a mustárt és az összetört mustármagot, de már nem főzzük.
Előmelegített tálra fektetjük a hússzeleteket, leöntjük a mártással, és megszórjuk a lecsöpögtetett kapribogyóval meg a maradék tárkonylevéllel. Főt tésztával, burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: