Hozzávalók:
1 nagy piskóta tortalap (ha van csokis)
3 cs. vaníliás pudingpor (főzhető) + a ráírt cukormennyiség
1,5 l tej
10 dkg kakaó
15 dkg cukor
20 dkg mazsola
20 dkg darált dió
rum
A piskótát kockákra vágjuk. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A pudingporból és tejből a leírás szerint pudingot főzünk.
Egy nagy tálba rétegesen lerakjuk az összetevőket: egy sor piskóta, meglocsolni ízlés szerint rummal, rászórni a dió és a mazsola harmadát, leönteni pudinggal – így még két sor.
A kakaóból és a cukorból sűrű, de folyékony mázat főzni (ha nagyon sűrű vagy lekap, lehet egy pici tejjel hígítani), és az egész süti tetejére kenni.
Előző nap is elkészíthető, így jól összeérik.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése