2008. szeptember 23., kedd

Somlói (J kolleganő receptje)

Hozzávalók:

1 nagy piskóta tortalap (ha van csokis)
3 cs. vaníliás pudingpor (főzhető) + a ráírt cukormennyiség
1,5 l tej
10 dkg kakaó
15 dkg cukor
20 dkg mazsola
20 dkg darált dió
rum


A piskótát kockákra vágjuk. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A pudingporból és tejből a leírás szerint pudingot főzünk.
Egy nagy tálba rétegesen lerakjuk az összetevőket: egy sor piskóta, meglocsolni ízlés szerint rummal, rászórni a dió és a mazsola harmadát, leönteni pudinggal – így még két sor.
A kakaóból és a cukorból sűrű, de folyékony mázat főzni (ha nagyon sűrű vagy lekap, lehet egy pici tejjel hígítani), és az egész süti tetejére kenni.
Előző nap is elkészíthető, így jól összeérik.

Nincsenek megjegyzések: