2008. október 11., szombat

Erdélyi gombócleves

Hozzávalók:

- 20 dkg juhtúró
- 2 dl tejszín
- tyúkhús leveskocka
- 2 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 ek. liszt
- 1-2 ek. gríz
- petrezselyem
- snidling
- fokhagyma
- cukor, só

Margarint felolvasztjuk, 1 ek. lisztet izzasztunk benne, 3 dl vizet belekeverünk, sűrítjük.
6-7 dl vízzel felengedjük, beletesszük a leveskockát, 4 fokhagymagerezdet. Forrás után belekeverjük a tejszínt, és a juhtúró felét. Kis cukorral, ecettel, metélőhagymával ízesítjük.

Gombóc: a tojást habosra keverjük, 2 ek. grízt, 1 ek. lisztet hozzáadunk, majd a túró kisebb felét. Petrezselyemmel és metélőhagymával ízesítjük, majd állni hagyjuk.
Vizes kézzel gombócokat gyúrunk belőle, és a levesbe főzzük.

Egyik kedvenc levesem, bár még nem próbáltam megfőzni, de ami késik...

Nincsenek megjegyzések: