Hozzávalók:
- 600 g zsenge padlizsán
- 500 g héjában főtt krumpli
- 500 g hámozott paradicsom
- 500 g darált hús ( bárány v. marha és sertés vegyesen)
- 2 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- 130 g reszelt juhsajt
só, bors, olaj (én olivaolajjal csináltam az egészet)
Lylke ötlete: egy csipet fahéjjal bolondítsuk meg (legközelebb kipróbálom)
A padlizsánt meghámozzuk, karikára vágjuk, és besózva állni hagyjuk, amíg levet nem ereszt. Ezt leöntjük róla, majd kevés olajon jól átsütjük, és itatóspapírra szedjük.
1 ek. olajon megfonnyasztjuk a felvágott hagymát, rádobjuk a húst, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint :D sózzuk, borsozzuk, erős tűzön kb. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot (én csak kb. a felét), és 10 percig főzzük.
Karikára vágjuk a hámozott krumplit.
Egy tűzálló tálat kiolajazunk, és elkezdjük rakni bele a dolgokat, valahogy így: egy sor krumpli, padlizsán, húsos ragu. Amikor elfogynak, én rákarikázom a raguból kimaradt paradicsomokat. A legtetejére jó, ha marad kis krumpli.
A tejszínben elkeverjük a két tojást, reszelt sajtot, kis sóval, borrsal ízesítjük, majd nyakon öntjük vele a rakottast.
200-220 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
4 megjegyzés:
Esetleg legközelebb annyit módosítok rajta, hogy a padlizsán és paradicsom arányait picit megnövelem.
a tegnapi pl egészen zsírfaszaállatkirályisten lett.. :-P
Óh, köszönöm :)
Holnap a Te recepted alapján próbáljuk ki itthon a muszakát. :)
Megjegyzés küldése